top of page

De ce Altceva?



“Adunarea Generala recunoaste faptul ca sistemele educationale formale de sine statatoare nu pot raspunde provocarilor societatii moderne si astfel saluta intarirea acestora prin practici educationale non-formale.”

-Adunarea Parlamentara a Consiliului European, 1999

O mare problema in societatea romaneasca este lipsa specialistilor. Absolventii de studii medii si superioare nu isi gasesc locul pe piata muncii, in timp ce companiile cauta persoane cu abilitati pe care acestia nu le detin.


Datele sunt îngrijoratoare. Peste 80% din absolventii de studii superioare lucreaza în alte domenii decât cele în care s-au pregatit.


Mai mult decât atât, conducerea universitatii Alexandru-Ioan Cuza din Iasi avertizeaza cu privire la o alta tendinta alarmanta: doar 50% din studentii înscrisi la facultati ajung sa sustina examenul de licenta.


Totodata, generatiile actuale de elevi traiesc în alta societate fata de parintii lor, sunt înconjurati de tehnologie, mintile lor sunt construite diferit si cu toate acestea programa dupa care învata este veche si de cele mai multe ori depasita.


Pentru ca implementarea unui nou sistem educațional formal performant este un proces de lunga durata si care pâna acum nu a produs rezultatele dorite, Altceva Educational vine cu solutii complementare.


Ceea ce propunem este un proces în trei etape ce vizeaza elevii de liceu, menit sa intervina devreme si sa previna ratacirea profesionala ulterioara:


  1. Consiliere vocationala

  2. Cursuri dezvoltare personala

  3. Pregatire pentru facultate

Vom detalia acest proces în postarile care urmeaza, dar pâna atunci important este faptul ca responsabilitatea viitorului îi revine fiecaruia dintre noi.


Din aceste considerente, ne dorim sa ajutam elevii de liceu sa îsi descopere abilitatile si interesele si sa facilitam accesul acestora la informatii si cursuri de care au nevoie si care sunt utile în “viata reala”.


De la consiliere vocationala realizata cu ajutorul instrumentelor validate stiintific la cursuri de gândire raționala, antreprenoriat, public speaking si ateliere personalizate, Altceva Educational face primul pas catre dezvoltarea generatiilor urmatoare si pregatirea acestora pentru viitor, într-un mediu securizant si încurajator.


Articole recomandate
Articole recente
Arhiva
Urmareste-ne
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page